Ямболска търговско-промишлена палата, като организация домакин на Enterprise Europe Network ( най-голямата Европейска мрежа за предприятия в света), бе съорганизатор на Enterprise Europe Network -ABIGEM- Южна Мармара – Турция, в организацията на едно от най-мащабните събития областта на индустрията – MATCH4INDUSTRY.

Брокерското събитие се проведе в период 26 – 27 Май 2016 в Измит (област Коджаели), Турция. Партньорските двустранни срещи между предприемачи от десетки държави се проведоха по време на най-голямото индустриално изложение в Турция – SANTEK 2016, което имаше за цел да представи всичко най-иновативно в областта на промишлеността и новите технологии. Изложението бе насочено в следните сектори: автомобилна индустрия, метали и машини. пластмаси и гуми, автомобилни гуми и химикали – автомобилни бои и покрития, продукти за обслужване на автомобила, строителство и строителни материали, енергетика и околна среда, електроника и информационни и комуникационни технологии, биотехнологии и биохрани.

ЯТПП (EEN-Ямбол) имаше възможността да осигури участието на представители на 5 фирми от региона на Ямбол и Сливен, които имаха възможността да намерят нови международни бизнес партньори, да обсъдят и сравнят последните тенденции в сферата на промишлеността и да достигнат нови пазари,с цел разширяване на своята дейност. В рамките на двата дни фирмите от Ямболската делегация участваха в повече от 40 срещи с фирми от Турция, Испания, Малта, Русия, Германия и други Европейски страни. В рамките на посещението председателят на Ямболската търговско промишлена палата – Стойчо Стойчев получи специалната награда за успешното бизнес партньорство при организиране на събитието, връчено от председателя на Търговската палата на област Коджаели – г-н Айхан Зейтиноглу.

За допълнителна информация и съдействие:

Enterprise Europe Network Yambol
Ямболска търговско- промишлена палата
Тел: 046 66 2939
Е-mail: yccibg@gmail.com
Адрес: Ямбол, Г.С. Раковски 1- централен площад на града