Конкурсът има за цел да популяризира успешните бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии

Фондация “Приложни изследвания и комуникации”, с подкрепата на Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Bloomberg TV България и Investor.bg, обявяват 12-ото издание на Конкурса „Иновативно предприятие на годината 2016“.

В конкурса под патронажа на Президента на България Росен Плевнелиев и с подкрепата на Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Bloomberg TV България и Investor.bg, могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Срок за подаване на номинации по електронен път – 15 октомври 2016 до 24:00 часа.

Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Наградата е призната и от Европейската комисия за най-добра национална практика за подкрепа на иновативното развитие. Победителите се обявяват на ежегодния Национален иновационен форум, планиран за началото на декември 2016.

Кандидатите се оценяват в категории по специална методология от експертна група и от жури според въздействието на отличените иновации.  Досега близо 70 фирми бяха отличени за своите постижения. Те получиха наградите си лично от българския президент.

„България е първата държава в ЕС, която създаде отделна оперативна програма за образование и иновации. Всички заинтересовани страни трябва да предприемат мерки в подкрепа на иновативни и конкурентоспособни образование, наука и бизнес, което да доведе до иновации, както в традиционните сектори, така и в секторите с висока добавена стойност, включително тези, които допринасят за опазването на околната среда“, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на 11-ия Иновационен форум.

Фирмите участници в конкурса оценяват високо ползите от участието си.

“Полученото отличие  допринесе за самочувствието на целия ни екип и за увеличаване на авторитета ни в страната и в чужбина“, коментира д-р Лилия Желязкова, изпълнителен директор на “БалБок Инженеринг“ АД.

„За нас тази награда е наистина значимо признание за иновационната политика на А Дейта Про ООД“, казва и Антон Тодоров, мениджър „Бизнес развитие” на АИИ Дейта Процесинг.

„Тази награда ни осигури популярност. В резултат,  „Мобайл Системс“ ООД стана предпочитан работодател, “ допълва и Вела Вълкова, Мениджър онлайн канали в „Мобайл Системс“ ООД. „Успяхме да заинтригуваме и Президента, който ни спомена в интервю за германски ежедневник,“ завършва Калин Класанов, съ-основател на Роо Брандс ООД.

За допълнителна информация и съдействие:

За повече информация посетете уебсайта на конкурса

Enterprise Europe Network Yambol
Ямболска търговско- промишлена палата
Тел: 046 66 2939
Е-mail: yccibg@gmail.com

Адрес: Ямбол, Г.С. Раковски 1- централен площад на града