Информационната мрежа ЕВРОДЕСК към Ямболска търговско-промишлена палата проведе поредицаа от събития и срещи, с които отбеляза – Денят на Европа- 9 Май.

Първата среща на екипа бе с децата в предучилищна възраст от детска градина „ Щастливо Детство“, град Ямбол. Малките Европейци получиха нови знания относно голямото Европейско семейство и честването на Деня на Европа, както и основополагащите факти за Европейския Съюз- неговите ценности, символи, приоритети и мястото на България в ЕС.  След това, децата заедно с екипа на Евродеск към ЯТПП, апликираха и нарисуваха Европейското и Българското Знаме.Срещата с най-малките завърши с химна на Европа и изложба на знамената.  Децата получиха и подаръци по случай „ Деня на Европа“ –  детски книжки, материали за работа и игри, подготвени от къта с Обучителни материали на сайта на ЕС.

През целия ден на 9ти Май- екипът на ЯТПП проведе информационен ден на открито за гражданите и гостите на град Ямбол. Събитието се проведе в центъра на града- пред офиса на ЯТПП. Целта на екипа на мрежата ЕВРОДЕСК бе  да  запознае широката гражданска общественост със състоянието на Европейския съюз към момента и с перспективите за неговото развитие. В неформални разговори, гражданите на Ямбол задаваха своите въпроси и споделяха своите мнения, по всички теми свързани с функционирането на ЕС и реализирането на неговите политики. Много от хората се интересуваха от намиране на работа в страните членки , продължаване на образованието по програмата ЕРАЗЪМ +, както и от правата , които имат като европейски граждани. По време на срещите с гражданите, бе промотирана информация за „Европейската година на младежта 2022“ –повече информация за нея и събитията от нейния календар.Щандът на открито предостави  на гражданите  информационни материали във връзка с функционирането и работата на институциите на  Европейския съюз, правата на европейските граждани, опазването на околната среда, миграционната политика и други актуални теми.