Проект FinFluencers, финансиран от програма Еразъм+ на Европейския съюз, има за цел да проектира, разработи и предложи на младите хора, на възраст от 19 до 29 години, онлайн обучение, което да ги подкрепи при вземането на информирани и уверени финансови решения, като икономически субекти, производители, потребители, професионалисти, предприемачи и служители, като се има предвид, че има пряка положителна връзка между финансовата грамотност и благосъстоянието на индивидите.

Основна дейност по проекта и създаване на местна мрежа от млади финансови инфлуенсъри, която да работи по темата и да засили значението на финансовата грамотност за младите хора. В рамките на проекта ще бъдат създадени още 4 подобни мрежи- една в Гърция, 1 в Португалия, 1 в Република Северна Македония и още една в България (град Сандански).

Вярно е че, светът на финансите може да изглежда като лабиринт, особено когато тепърва започвате да се справяте с тях сами.

Защо финансовата грамотност е важна за млади хора като вас?

  • Независимост: Всичко е свързано с това да разчитате на себе си. Финансовата грамотност ви дава умения да вземате интелигентни решения относно парите си, намалявайки зависимостта от другите.
  • Избягване на дългове: Като разбирате кредитите, заемите и лихвените проценти, можете да избегнете капана на дълга и да изградите силна финансова основа.
  • Инвестирайте в себе си: Чували ли сте някога за силата на сложната лихва? Ранното започване на инвестирането може да умножи вашите спестявания с течение на времето. Това са пари, работещи за ВАС!
  • Увеличаване на увереността: Финансовите знания повишават увереността ви в управлението на парите ви. По-малко стрес, повече контрол – кой не би искал това?

Ние ви каним да поставим началото на Мрежа от Финансови Влиятелни Хора (Финансови Инфлуенсъри), които да работят заедно, да обменят информация и да помагат на други млади хора в техния път към финансовата грамотност.

В рамките на проекта, мрежата ще се срещне три пъти: 30.08.2023; 05.09.2023; 12.09.2023

Заповядайте на първата среща на мрежата на 30.08.2023 от 13.30 часа, гр. Ямбол, ул. Димитър Благоев 1, ет.3- конферентна зала.

Не забравяйте, че вашето финансово бъдеще е във вашите ръце. Започнете да изграждате уменията и знанията, от които се нуждаете, за да осигурите мечтите си, независимо дали става дума за притежаване на дом, стартиране на бизнес или пътуване по света.

Повече информация за проекта може да намерите тук: https://finfluencers.org

Фейсбук страницата на проекта: https://www.facebook.com/FinFluencersProject