ОФИЦИАЛНА ВИЗИТА НА ЕКИПА НА ЯМБОЛСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА НА ОДРИНСКИЯ ПАНАИР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ЖИВОТНОВЪДСТВОТО, ХРАНИТЕ И ИНДУСТРИЯТА,В ТУРЦИЯ

Екипът на Ямболска търговска-промишлена палата посети ежегодния Одрински панаир на земеделието, животновъдството, храните и индустрията (Edirne agriculture livestock food and industry fair), в Турция. Визитата им бе по покана на председателя на Управителния съвет на Търговско-промишлената палата на Одрин, Турция- г-н Реджеп Зъпкънкурт, която е и организацията-домакин и организатор на събитието.

Форумът се провежда за 22 път. Тазгодишното издание бе от 25 до 29 май 2022. Изложението се проведе в кампуса на Тракийски университет в Караагач, Одрин, с когото Одринската палатата си сътрудничи. В церемонията по откриването на изложението се включиха много международни и национални участници – представители на търговски представителства от България, Гърция, Турция, областни управители, генерални консулства и други делегации.Панаирът играе важна роля за селскостопанското производство, с принос за провинцията и целия трансграничен регион. Всяка година се включват все повече фирми, занимаващи се с производство и продажби, в секторите на земеделието, животновъдството, храните и промишлеността.