„Time to move“ е водещата инициатива на Европейската мрежа Eurodesk, която се провежда  регулярно през целия месец Октомври. Младите хора са насърчавани да присъстват на повече от хиляда събития в цяла Европа, целящи да им представят възможности за пътуване в чужбина и преоткриване на Европа. Всички събития и дейности се реализират от експертите от мрежата Евродеск, които са винаги готови да съдействат да представят международни възможности или проекти, които най-добре отговарят на нуждите и интересите на младите хора.

Ямболска търговско-промишлена палата е част от мрежата Евродеск и работи в услуга на младите хора от региона на Ямбол.

Тази година, в България също са планирани  повече от  25 събития- някои от тях онлайн, други физически. Можете  да прегледате всички събития, които се организират на територията на България тук: https://ttm.eurodesk.eu/

Ямболска търговско-промишлена палата, като Евродеск представител за региона на Ямбол, организира също поредицата от събития.

07.10.2023Събота

10.00-17.00 часа – Инфо щанд на открито, централен площад на село Безмер, Община Тунджа.

12.10.2023Четвъртък

17.00 часа – Среща с учители и журналисти от Ямбол ( конферентна зала – Ямбол, ул. Д. Благоев 1, ет.2)

26.10.2023- Четвъртък

17.00 часа– Уъркшоп Time to Мove 2023 (конферентна зала – Ямбол, ул. Д. Благоев 1, ет.2), насочен към широката общественост- младежи, ученици, студенти, безработни младежи, младежи в неравностойно положение, младежки работници;

Не пропускайте и сериите „Talkative Thursdays“. Всеки четвъртък през месец октомври, каналите в социалните медии на Евродеск, ще намерите интервюта с експерти по интересни горещи теми. Тази година ще се обърне внимание на зеленото пътуване, психично състояние по време на дългосрочна мобилност и много други.