ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ОРГАНИЗИРА КОНФЕРЕНЦИЯ ОТНОСНО РЕГЛАМЕНТА REACH В СОФИЯ ПРЕЗ АПРИЛ 2017

Събитието ще се състои в София на 27 и 28 април 2017 г., като целта е повишаване на информираността на компаниите, и по-специално на МСП, относно задълженията им, произтичащи от регламента.

REACH е основният стълб на европейското законодателство, свързан с химични вещества и цели да подобри защитата на здравето на човека и околната среда в ЕС от рисковете, които химикалите могат да представляват, като същевременно насърчава иновациите в химическата индустрия.

Освен химическата индустрия много други сектори, като например бои, почистващи препарати, дрехи, мебели и електрически уреди, са засегнати от разпоредбите на регламента.
По време на конференцията специално внимание ще бъде обърнато на задълженията за регистрация съгласно REACH във връзка с крайния срок през 2018 г.

Засяга ли ви този краен срок?

Ако произвеждате химични вещества или ги внасяте от държави извън ЕС в количество над един тон годишно, е възможно да имате задължения за регистрация съгласно REACH. Освен това, ако произвеждате или внасяте продукт (смес, изделие), той може да съдържа вещества, които трябва да бъдат регистрирани поотделно.
Участниците ще имат възможност за лична среща с експерт, за да получат персонален съвет по въпроси, свързани с REACH.

Участието в събитието е безплатно. За регистрация, моля, следвайте линка: https://smf-reach-2018-and-beyond.teamwork.fr/

За допълнителна информация: Европейски иновационен и информационен център Enterprise Europe Network Yambol (EEN Ямбол)

За контакти:

Enterprise Europe Network Yambol

Ямболска търговско- промишлена палата

Даниела Илчева

Тел: 046 66 2939

Е-mail: yccibg@gmail.com

Адрес: Ямбол, Г.С. Раковски 1- централен площад на града