Извънредният и пълномощен посланик на страната ни в Република Литва, Република Латвия и Република Естония със седалище в гр. София – Селвер Халил, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов.

Сред обсъдените теми бе икономическото – търговско и инвестиционно, взаимодействие на България с трите северни страни, както и възможностите за активизирането му. Посланик Халил сподели, че почетните консули на България в съответните държави са готови да съдействат за организиране на посещение на бизнесмени в страната за търсене на партньори.

Симеонов потвърди готовността на БТПП да подпомогне подобни инициативи и подчерта, че има активен обмен с търговските палати в Литва, Латвия и Естония в рамките на Европалати.

Бе договорено и сътрудничество за подготовка представянето на инвестиционните възможности на България пред потенциални инвеститори в Естония.

При интерес за участие в предстоящите събития, можете да се свържете с: Ямболска ТПП, е-mail: yccibg@gmail.com или БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, e-mail: interdpt@bcci.bg.