На 13 и 14 април 2016 г. в Одрин, Турция се проведе международния форум „Силата на жените-предприемачи“, организиран от Съвета на жените-предприемачи в Одрин със съдействието на Одринската търговско-промишлена палата.
„Евроклуб Жена“ – НПО на жените предприемачи от региона на Ямбол и Ямболска търговска- промишлена палата, организираха делегация от десет бизнес дами от Ямбол и Сливен, които имаха възможност да вземат участие. В делегацията участие взе и зам. областния управител на Област Ямбол- г-жа Диана Динкова. Бизнес делегацията бе ръководена от Татяна Балъкчиева – зам. председател на Палатата и председател на сдружение „Евроклуб ЖЕНА“ и г-н Стойчо Стойчев – председател на Ямболската ТПП.
Форумът бе открит от г-жа Елмаз Аслан – президент на Съвета на жените -предприемачи в Одрин. В своята презентация тя разказа за успешното развитие на женското предприемачество в Одрин, за трудностите, които срещат, но благодарение на подкрепата, получавана от Одринската търговско -промишлена палата, от кметството и от държавните институции, женското предприемачество се развива бързо и успешно. Приветствие към участниците във форума и похвали към ръководството на Съвета на жените-предприемачи в Одрин поднесоха председателят на Одринската търговско -промишлена палата г-н Реджеп Зипкинкурт, кметът на Одрин, представители на ръководството от Анкара на Съвета на жените-предприемачи на Турция. Специални поздравления и похвали за успешната работа получи г-жа Елмаз Аслан.
Г-н Реджеп Зипкинкурт както и г-жа Елмаз Аслан в своите приветствия към участниците във форума изказаха благодарност Ямболската търговско -промишлени палати за ползотворното дългогодишно сътрудничество и успешен бизнес между двете страни и за добрата съвместна работа по европейски проекти.

При завършване на форума ръководствата на Одринската търговско-промишлена палата и на Съвета на жените-предприемачи в Одрин и българската делегация си пожелаха още по-успешен съвместен бизнес и реализиране на нови проекти.