Съветът „Кръговата икономика – зелената алтернатива за България“ (КИЗА-БГ) стартира инициатива за представяне на български фирми с иновативни технологични решения в сферата на „зелените“ технологии. Първата компания, която ще бъде представена, е Кадие Инжинеринг ООД. Фирмата е разработила и притежава иновативна технология за пречистване на въздух с най-висока степен на улавяне (99,999 %) на всички видове замърсители (газове, миризми, микробиология, механични частици). Технологичната разработка е изцяло българска, патентована е, и към нея вече са проявили интерес водещи компании.

Системата позволява да бъдат уловени всички замърсители като в същото време има близък до нула оперативен разход (само вода) и няма сменяеми елементи, което прави продуктите предпочитан избор на пазара.

Системата има ниски оперативни разходи (нуждае се само от вода) и няма сменяеми елементи, което прави продуктите предпочитан избор на пазара. Филтриращите системи се вграждат лесно и бързо във вече съществуващи вентилационни въздуховоди или могат да се инсталират самостоятелно. Компанията предлага индивидуално проектиране за всеки клиент.

Филтриращите системи, базиращи се на технологията, намират широко индустриално приложение в сектори, като металообработване, дървообработване, козметика, фармацевтика и много други. Компанията е отличена с множество престижни международни награди за иновации.

Онлайн представянето на Кадие Инжинеринг ще се състои на 20 октомври, сряда, от 10:00 ч. и ще бъде с продължителност от 40 минути. Участието в представянето е безплатно, като след потвърждение ще бъде предоставен линк за достъп до онлайн срещата. Фирми, които проявяват интерес към иновативната технология, могат да потвърдят своето участие в срок до 18 октомври, чрез попълване на регистрационния формуляр и изпращането му на ел. поща: yccibg@gmail.com или projects3@bcci.bg

Целта на КИЗА-БГ е да подпомогне българския бизнес за плавен преход към кръгова икономика, чрез внедряване на иновативни бизнес модели, продукти и технологии, които да доведат до намаляване отпадъците при производството и тяхното вторично използване в съответствие с приоритетите на Зелената сделка за трансформиране на индустрията. В изпълнение на тази цел Съветът предвижда организиране на различни дейности и информационни събития, свързани с представяне на нови технологии или продукти, източници за финансиране на иновативни производствени решения, обучения, експертна помощ и др. Повече информация за Съвета можете да намерите на http://www.cega-bg.com/